Ordförande

image_pdfimage_print

Peter Lindén bor på Zetterlunds väg sedan augusti 2010 och är ordförande för samfälligheten sedan årsstämman i november 2012. Innan dess var han vice ordförande under verksamhetsåret 2011/2012. Han har en lång erfarenhet av styrelsearbete i många olika föreningar, både ideella och ekonomiska.

– För mig är det oerhört viktigt att kommunicera och att vara transparent i styrelsearbetet. Jag vill att styrelsens uppdrag och mandat ska vara tydligt för alla inom styrelsen och att medlemmarna ska veta vad de kan förvänta sig och vilka krav de kan ställa på oss. Det är också viktigt att alla i styrelsens känner sig engagerade och har olika ansvarsområden. Tillsammans kan vi axla medlemmarnas förtroende och arbeta för att utveckla Zetterlunds väg till ett ännu bättre bostadsområde.

Följande tre saker är vägledande i mitt arbete som ordförande i styrelsen:

Service och information

Föreningens hemsida ska vara en naturlig plats där alla medlemmar kan hitta det de söker om föreningen och appen Boappa ska uppdateras löpande med viktig information från styrelsen och där medlemmar kan kommunicera med varandra. De som inte vill eller kan använda internet ska också få löpande information med hjälp av anslag i området, t ex Z-nytt som vi sätter upp på anslagstavlorna vid garagen några gånger om året. Är det brådskande information så ska de som önskar få information via e-post. Föreningens förtroendevalda ska var tillgängliga via e-post och telefon. Styrelsens arbete ska vara transparent och hela tiden redovisas på hemsidan eller i Boappa. Medlemmarna ska känna att de får proffsig service och information. Våra gemensamma regler ska vara tydliga och lätta att förstå.

Ekonomisk kontroll

Alla medlemmar är delägare i samfälligheten. Styrelsen har en skyldighet att lägga en ansvarsfull budget och se till att utgifter och inkomster går ihop. Föreningens ekonomi ska följas upp löpande med hjälp av utfallsrapporter och prognoser. Medlemmarna ska känna att föreningens ekonomi är stabil över tid och att ingen ska drabbas av några överraskningar. Revisorerna ska ha full insyn i styrelsens arbete och inga anmärkningar ska behöva förekomma. Arvoden till föreningens förtroendevalda ska vara väl motiverade och följa de principer som stämman och styrelsen ställt sig bakom.

Utveckling

Vårt område ska utvecklas och bli ännu mer attraktivt. Satsningar som fibernät, nya lekplatser, renoverade garage samt en daglig skötsel ökar värdet på både hus och lägenheter. Styrelsen ska ansvara för en långsiktig underhållsplan som ska vara tillgänglig för alla medlemmar. Vi ska ta ansvar på både kort och lång sikt. På så sätt skapas också en bättre förståelse för de avgifter som behöver tas ut. Alla medlemmar som har synpunkter på områdets utveckling ska lätt kunna vända sig till styrelsen. Förbättringsförslag ska så långt det är möjligt tas emot positivt.

Last updated: 21 april, 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.