Fiberinstallation i hushållen

image_pdfimage_print

 Uppdaterad information

Styrelsen har skickat ut följande brev till alla hushåll i samfälligheten med förtydligande information om fiberinstallationen.

39696-375x600

Arbetet med gräva ner rör för fiberkablarna har rullat på mycket bra. Nu kommer arbetet att fortsätta inne i hus och lägenheter. Det innebär att entreprenören Winecon behöver komma in i våra hus och lägenheter vid två tillfällen.

  1. För att borra genom väggen, fästa och koppla in fiberkabeln i fibernoden som monteras på insidan.
  2. För att dra datakabel från noden till det ”TV-uttag” som ingår kostnadsfritt (max 15 meter från fibernoden) samt eventuellt dra datakabel till fler uttag (läs mer nedan).

Installation av fibernod

fibernod

Information kommer läggas i er brevlåda med datum och tid då någon i hushållet måste vara hemma för att installationen skall kunna genomföras. Alternativt kan nyckel lämnas in till entreprenören Winecon som har sitt projektkontor på Z-väg 119, (kvartersgård 2). Arbetet beräknas till ca 15 minuter per hushåll. I samband med installation av nod kommer även en genomgång göras gällande vart ”TV-uttaget” och eventuellt andra uttag önskas. Ni kan alltid begära legitimation av entreprenören Winecon för att säkerställa att det rätt personer som får tillträde till ert hushåll.

OBS! Fibernoden behöver ha tillgång till ström (se bilden ovan).

Installation av ”TV-uttag”

rj45

Information kommer att läggas i er brevlåda med datum då Winecon ska genomföra kabeldragning till önskade uttag. ”TV-uttaget” är ett datauttag, alltså ett RJ45-uttag som dras med datakabel (CAT6) från fibernoden. Samma sak gäller här, någon i hushållet måste vara hemma alternativt att nyckel lämnas till entreprenören Winecon som har sitt projektkontor på Z-väg 119, (kvartersgård 2). När det gäller placeringen av ”TV-uttaget” i lägenheterna har Brf-styrelsen beslutat att uttagen ska placeras på samma ställe i lägenheterna, i vardagsrummet. För mer information om detta kontakta Brf-styrelsen.

OBS! ”TV-uttaget” kan bara användas för inkoppling av digital-TV-box. Det går inte att koppla in dator, router eller switch i detta uttag. Styrelsen undersöker om det är möjligt att dra dubbeluttag (alltså två datakablar från fibernoden) för de som så önskar så att man på samma plats, i t ex vardagsrummet, kan  utnyttja ett uttag för digital-TV och det andra för dator, router etc.

Installation av ytterligare datauttag

Ett datauttag (det som vi kallar ”TV-uttaget) ingår kostnadsfritt för alla hushåll. Övriga uttag bekostas själva av hushållet. Detta görs upp separat med Winecon och bekostas själv per hushåll. Pris per uttag i extra rum är 1237,50 kr/uttag ( 990 kronor ex moms). Arbetet är tyvärr ej berättigat till ROT-avdrag.

Dessa arbeten kommer att påbörjas under vecka 14 (31 mars).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.