Finns det önskemål om fler farthinder?

image_pdfimage_print

farthinder3

Försöket med farthinder kring några av våra gårdar, främst gård 5, har visat sig fungera bra för att få ner hastigheten. De allra flesta respekterar guppen och kör långsammare.

Park- och lekgruppen undersöker nu om det finns intresse att placera ut farthinder kring fler gårdar i vårt område

Tanken är att någon eller några kring respektive gård får bli ansvariga för att placera ut farthindren på våren och plocka in desamma på hösten, precis som det fungerar på gård 5. Farthindren förvaras i samfällighetens förråd i garage 3.

Enkla att montera

Farthindren, av märket Flexibump, är väldigt enkla att sätta fast och ta bort. Det enda som behövs är en slägga att slå ner armeringsjärnen i marken som fäster guppet i asfalten. Sedan bänder man bara bort guppen när man ska ta upp dom och markerar i asfalten var de låg och utnyttjar samma hål nästa gång man fäster guppet. Guppen kan inte ligga kvar under vintern eftersom de hindrar snöröjningen. Om man vill kan man flytta runt guppen för att testa olika ställen.

0 kommentarer på “Finns det önskemål om fler farthinder?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.