18 kommentarer på “Slutbesiktning fibernät

  • Slutbesiktningen gick bra och vi hoppas att nätet kan komma igång redan den här veckan! mvh Styrelsen

 1. Hej.
  Tänkte kolla vad som hänt med fibernätet. Slutbesiktningen gick bra vad jag förstått så när kommer nätet igång??

  Mvh. Riccardo Penzo

  • Hej! Vi hoppas att nätet kan komma igång den här eller senast nästa vecka. Vi tjatar på Teknikbyrån 🙂 mvh Styrelsen

 2. Jag har försökt att beställa på SAPPA. Enligt dem finns jag inte i deras system? De har endast fyra adresser i området inrapporterade. Mao kan vi övriga inte beställa. Måste nätet vara i gång?? Och när blir vi övriga inrapporterade?

  Sören

  • Hej! Sappa har fått alla våra adresser och de får man också fram om man själv går in på http://www.sappa.se och kollar den adressen man bor på. Så det ska inte vara något problem. Vi väntar dock på att nätet ska aktiveras och enligt Teknikbyrån kommer att ske när som helst. Vi informerar på hemsidan så fort det är klart! Med vänlig hälsning, Styrelsen

 3. Hej, ringde just till Sappa och lade på ett programpaket bundet till det kort jag fick med boxen samt aktiverade kortet redan nu. Passade även på att beställa ytterligare 1 box + programkort, de har ett välkomsterbjudande till 31 juli (rabatterat pris på box dvs den äger du själv). Allt gick smidigt, 10 minuter samtal. Lycka till!

 4. Hur som helst så fungerar det inte. Vare sig via nätet eller telefon hos Sappa. Mao det behövs inget generellt svar utan en felsökning. Det kan vara pga att jag tog fel box nr 81 istället för min egen som är nr 80. Sören B zv 80
  Bra om detta kontrolleras i morgon då det är arbetsdag/tack Sören

  • Hej! Ja, du måste aktivera med ”rätt” box. Annars kommer det aldrig att fungera! Med vänlig hälsning, Styrelsen

 5. Nu är det så att jag har bytt box med Grannen. Så nu står det 81 vilken är min adress. Men fungerar ändå inte?
  Sören

  • Hej! Nätet är inte igång ännu. Men det ska ändå gå att beställa programpaket och aktivera boxar hos Sappa. Andra har lyckats göra det utan problem så det är inget generellt problem. Sappa har alla våra adresser. Går man inte på http://www.sappa.se och testar med din adress så ser det OK ut: ”Du kan få Sappa till den här adressen: Zetterlunds väg 81, Vallentuna”. mvh Styrelsen

 6. Vid telefonkontakt med Sappa i samband med kanalbeställning fick jag veta att Sappa haft kontakt med Teknikbyrån som meddelat Sappa att nätet skulle tas i bruk strax före midsommar – alltså vecka 25. Någon annan kanske har annan info?

  • Hej! Ja, nätet verkar fungera men vi har fortfarande inte fått någon officiellt OK från Teknikbyrån… Därför har vi inte lagt ut info om detta än. Mvh Styrelsen

 7. Får ej igång Box. Enl Sappa o Teknikbyrån ska dioder 1-8 lysa på noden för tv. Inget lyser endast 9 som tydligen är för Internet. Hur gör jag när ingen har en lösning?

  • Hej! Teknikbyrån borde rimligtvis ha en lösning, det är de som ansvarar för nätet. Du får försöka eskalera det i deras support. Med vänlig hälsning, Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.