Information om matavfallshanteringen från Vallentuna kommun

image_pdfimage_print

Matavfall brunt

Vilken förändring är det som sker?

Matavfallsinsamling från hushåll håller på att införas i Vallentuna kommun. Insamlingen är frivillig och information om tjänsten skickades tidigare ut till hushållen inom Zetterlundsvägens samfällighetsförening. Flera av hushållen har valt att starta med matavfallssortering, vilket sker inom kort. I samband med att matavfallssorteringen startar så kommer bruna kärl för matavfallet att ställas upp vid de ordinarie, gröna, avfallskärlen på de olika hämtplatserna vid garagen. De gröna kärlen för blandat hushållsavfall kommer att vara kvar såsom de är idag.

När kommer det ske?

Det första matavfallet kommer att hämtas i vecka 41, oktober 2015. Under september månad kommer de bruna kärlen att ställas ut vid ordinarie avfallskärl.

Hur påverkas jag som inte sorterar mitt matavfall?

Du påverkas inte av detta. Det blandade hushållsavfallet slängs även fortsättningsvis i de stora gröna avfallskärlen. Det är viktigt att inget blandat avfall slängs i kärlet för matavfall, för då måste avfallet skickas till förbränning istället för att bli till biogas och biogödsel, vilket är målet med insamlingen.

Hur gör jag om jag också vill sortera mitt matavfall?

Om du är intresserad av att börja sortera ditt matavfall så kan du anmäla detta till Ragn-Sells kundtjänst på tfn: 08 795 47 40. Mer information om matavfallsinsamlingen finns på Vallentuna kommuns hemsida www.vallentuna.se/matavfall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.