Utbyte av vår gamla värmeanläggning

image_pdfimage_print

I februari kommer vår delar av vår anläggning som sköter distributionen av varmvatten och fjärrvärme i vårt området att behöva bytas ut. Värmeväxlare och expansionskärl, som införskaffades då området byggdes i början av 1980-talet, är slutkörda och vi saknar ett modernt styrsystem. Vår servicepartner Schneider som ansvarat för service på anläggningen har gjort bedömningen att vi riskerar dyra reparationer på en väldigt gammal utrustning om den inte byts ut så snart som möjligt. Det skulle också vara omöjligt att förlänga servicekontraktet som inte nödvändig modernisering genomfördes. Flera hushåll har dessutom från tid till annan rapporterat att varmvattnet inte håller tillräckligt hög temperatur och att man ibland får spola väldigt länge för att få kallt respektive varmt vatten. Dessa problem beror också på att anläggningen håller på att ge upp.

Styrelsen har därför beslutat att anläggningen måste bytas ut för att säkerställa en tillförlitligt distribution av varmvatten och fjärrvärme i området. Två offerter har tagits in, en från Schneider och en från Eon. Eon vann upphandlingen tack vare en bättre helhetslösning och ett lägre pris. Eon är redan idag vår leverantör av fjärrvärme och styrelsen ansåg också att det skulle förenkla arbetet framåt att låta Eon få ett mer helhetsansvar för både vår anläggning och leveransen av fjärrvärme till oss.

Kostnaden för att byta ut de bägge värmeväxlarna med tillhörande delar och styrsystem beräknas till ungefär 900 000 kr.

Vi har två undercentralen, UC1 och UC2, som försörjer halva området vardera. Utbytet kommer att göras först i UC1 (Zetterlunds väg 1-68) och senare i UC2 (resten av området). I samband med utbytet kommer man att vara tvungen att stänga av varm- och kallvatten.

Zetterlunds väg 1-68. Utbytet i UC1 sker tisdagen 7 februari och mellan klockan 8-16 (som längst) kommer därför varm- och kallvatten att vara avstängt för hushållen på Zetterlunds väg 1-68.

Zetterlunds väg 69-138. Utbytet i UC2 sker torsdagen 9 februari och mellan klockan 8-16 (som längst) kommer därför varm- och kallvatten att vara avstängt för hushållen på Zetterlunds väg 69-138.

Uppdaterat 2017-02-10

Utbytet av värmeväxlare är nu klart men vissa störningar kan förekomma då Eon justerar in systemet. Har du problem med vatten eller värme, kontakta vicevärden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.