Rapport från årstämman 2019

image_pdfimage_print

Samfällighetsföreningens årsstämma samlade ett 20-tal fastighetsägare och fem medlemmar i Brf-föreningen den 11 november i föreningslokalen.

Stämman beslutade:

  • Bevilja styrelsens ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret
  • Fastställa resultat- och balansräkning
  • Godkänna styrelsens förslag till budget och debiteringslängd
  • Använda appen Boappa för att sprida information inom samfälligheten

Aktuella frågor

Under punkten verksamhetsberättelse diskuterades aktuella frågor.

Flera medlemmar ställde frågor om TV-nätet, i dagsläget fungerar Sappa mycket dåligt. Styrelsen informerade hur fibernätet fungerar. Vid införandet så var leverantören av driften Teknikbyrån, de är idag uppköpta av IP-Only som idag är de som hanterar driften av fibernätet. Samfälligheten har driftavtal med IP-Only, men det är varje hushåll som har avtal med TV-leverantören som fram till nu har varit Sappa. Nu är det möjlighet att göra valfritt val av TV-leverantör via IP-onlys hemsida. Enligt en medlem så fungerar det bättre med Viasat. Styrelsen kommer ta kontakt med IP-Only för att reda ut deras ansvar i detta. Det framkom att det inte finns några problem med leverantörer av bredband.

En medlem berättar att det har varit problem med att hjulbultar tas bort på bilar i garage 1. 

En medlem ställer frågan om laddplatser för elbilar, fråga kom om hur stort intresset är och om hur planerna för laddplatser ser ut. Styrelsen informerade om hur frågan hanteras och att ansökan om bidrag från Klimatklivet är inskickad. Samfällighetsföreningen kommer bekosta el ombyggnaden, laddplatserna kommer hyras ut och hyra samt separat elkostnad kommer tas ut. Första omgången platser kommer finnas i de ombyggda garagen 1 och 2 och planen är att det ska finnas 4 platser i varje garage.

Medlem ställer fråga om vatten- och värmemätare och om det går att byta ut batteri i värmemätaren. Styrelsen meddelade att det i underhållsplanen är upptaget att vatten- och värmemätare ska bytas ut till nya mätare som kan fjärravläsas i alla hushåll under nästa år. Detta kommer innebära att det blir en rättvis avläsning och det kommer vi kan upptäckas hur mycket spill som finns.

Val av ny styrelse

Ledamöterna Bo Hedström och Julian Baldock har ett år kvar av sin mandatperiod.

Till ledamöter valdes:

Peter Lindén, omval på 2 år
Susanne Haggren, omval på 2 år
Göran Randqvist, omval på 2 år
Ida Brandt, nyval på 2 år

Stämman valde Peter Lindén som ordförande för styrelsen.

Till ersättare valdes:

Yvonne Hallin, nyval på 1 år
Ellinor Jatéus, omval på 1 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.