Installation av nya mätare för vatten och värme

image_pdfimage_print

//Uppdaterat 2020-08-10

Vecka 33-34 sker installationen av nya mätare för vatten och värme. Installationen sköts av företaget Techem på uppdrag av samfälligheten.

Installationen görs i alla hus och lägenheter.

Viktig information med anledning av Corona

Styrelsen har mottagit anonymt brev med önskan om att skjuta på installationen med anledning av Corona. Mätarna behöver bytas ut inför månadsskiftet augusti/september för att kunna leverera underlag för avläsning inför kommande verksamhetsår. Att skjuta ytterligare på installationen skulle komplicera avläsningen samt fördyra installationen då enstaka trasiga mätare behöver bytas ut separat.

Styrelsen tar våra medlemmars hälsa och Corona på största allvar och därför har vi tillsammans med Techem vidtagit åtgärder för en säker installation och för att undvika smitta vid själva besöket och eventuell smitta efteråt.

  • Teknikerna har stränga regler kring att de måste vara friska och helt symptomfria
  • Teknikerna kommer bära munskydd och engångshandskar som byts efter varje besök
  • Man kommer att sprita utrustning för att minimera eventuell smitta den vägen
  • Ingen behöver träffa teknikerna, det räcker att släppa in dom till det utrymme där mätarna finns. Man kan själv gå ut ur huset eller lägenheten eller befinna sig i ett annat rum under installationen (som tar ungefär en halvtimme).
  • Man kan lämna nyckel till granne eller styrelsen om man vill undvika teknikerna helt eller be teknikerna vänta utomhus tills man själv gått ut.

Med dessa åtgärder gör styrelsen bedömningen att installationen går att genomföra på ett säkert sätt trots rådande Corona-läge.

Om du trots detta känner en oro vänligen kontakta ordförande Peter på telefon 0708-85 85 10 så vi kan diskutera och försöka hitta en lösning som fungerar för dig.

Viktigt! Inför installationsdagen måste du säkerställa att dina mätare är lättillgängliga, golvet är tömt från saker som är i vägen och inget är förbyggt där mätarna ska installeras! Viktigt!

Samtliga hushåll har fått en avisering om dag och tid för installationen.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att boka bestämda tidpunkter. Om det är någonting ni behöver informera oss om innan det planerade arbetet eller om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta Techem i första hand via e-post  sofia.iwars@techem.se och i andra hand på telefon 010 202 28 06

Styrelsen

 

2 kommentarer på “Installation av nya mätare för vatten och värme

    • Hej! Det var konstigt. Jag får hänvisa till Sofia på Techem som koordinerar all installation. Hennes kontaktuppgifter finns på aviseringslappen. /Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.