Pågående byggprojekt i vårt område

image_pdfimage_print

Som ni säkert har noterat har flera byggprojekt startat i vårt område under sommaren vilket bland annat påverkar framkomligheten på Zetterlunds väg.

Roslagsbanan utbyggnad till dubbelspår

Den sista sträckan mellan Kragstalund och Stockholms östra ska nu bli dubbelspår och det innebär att man lägger ny räls på den sista biten mellan Bylevägen och Kragstalunds station. Den gamla gångfållan är stängd. De största markarbetena är genomförda och trafiken kommer att öppna upp i mitten av oktober. Bygget påverkar vårt område främst med transporter till och från byggarbetsplatsen samt arbete med spåranläggningen under dagtid, kvällstid och även helger. När spåret är lagt kommer man montera bullerskärmar samt återställa gång- och cykelvägen på andra sidan.

Bygget av Kragsta Park

Kragsta park blir ett nytt bostadsområde mellan Zetterlunds väg och Bylevägen. Det här är det bygge som påverkar vårt område mest. Det ska byggas nio stycken radhus utmed vägen och tre flerfamiljshus längre in (se bilden). Försäljningen pågår nu till både radhus och lägenheter. Bygget beräknas vara klart i slutet av 2022.

Nu har man i ett första skede börjat avverka skogen. Nästa steg blir omfattande markarbeten då området är väldigt blött och sankt. Man kommer först att behöva gräva ur och sedan fylla igen. Detta kommer innebär väldiga många transporter i både riktningar utmed Zetterlunds väg av lastbilar med fyllnadsmassa, grus etc. under en lång period.

Samfälligheten har påtalat för kommunen att Zetterlunds väg inte är dimensionerad för den här typen av transporter då både väg och gångbana är väldigt smala. Kommunen har svarat att man känner till detta problem men att man kommer att bredda vägen först efter bygget är klart under förutsättning att pengar tillförs till det projektet. Vi hoppas naturligtvis att man kan utföra detta arbete parallellt med byggarbetet för nya området. Men under själva byggtiden kommer det tidvis bli mycket trångt på vår väg och de som bor utmed vägen kommer påverkas mest när själva bygget väl drar igång på riktigt. Har man frågor kan man kontakta kommunen. Ansvarig projektledare för genomförandet av detaljplanen är Maria Hansson, hon nås på maria.hansson@vallentuna.se eller telefon 08-587 85 163.

Ny skolbyggnad på Vittra Vallentuna

Vittra bygger en ny skolbyggnad på sitt område vilket gör att deras parkering är avstängd. Detta innebär att de som ska lämna eller hämta barn på skolan inte kan köra ända fram utan måste vända utanför garage 5. Skolan ordnar med hämtning av barn på vissa tider på morgonen vid vändzonen vid garage 5. Detta påverkar i sig inte mängden trafik i området men gör att det kan bli lite trångt utanför garage 5 på morgonen och eftermiddagen. Skolan har också gått ut med en vädjan till alla föräldrar att försöka hämta/lämna på annat sätt än med bil under perioden som bygget pågår. Bygget beräknas bli klart innan årsskiftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.