Ownit Kabel-TV har sagt upp avtalet

image_pdfimage_print

tvuttag

Ownit Kabel-TV AB har i brev till samfälligheten sagt upp avtalet gällande leverans av kabel-TV per den 14 mars 2014.  Ownit har också meddelat oss att de inom kort kommer att säga upp de individuella abonnemang/avtal som man har med hushållen i samfälligheten, t ex när det gäller digitala paket, boxar, krypteringskort etc.

Samfälligheten har bestridit uppsägningen eftersom uppsägningstiden enligt avtalet är reglerad till sex månader.

I samband med uppsägningen har Ownit erbjudit samfälligheten att teckna kabel-TV-avtal med Canal Digital Kabel-TV AB. Eftersom samfälligheten redan ingått avtal med Teknikbyrån AB och Sappa när det gäller tv-tjänster i det nya fibernätet är vi inte intresserade att teckna ett långt avtal med Canal Digital för samma kabel-TV-tjänster som tidigare levererats av Ownit. Till saken hör att Ownit köptes 2012 av Telenor som också äger Canal Digital, därav anledningen att man nu erbjuder sina kunder Canal Digitals Kabel-TV-tjänster istället. 

Samfällighetens mål är naturligtvis att säkra upp så att vi kan leverera TV-tjänster fram till dess att det nya nätet är färdigt i slutet av juni.

I första hand vill vi att Ownit ska respektera nuvarande avtal och ge oss sex månader uppsägningstid så att nuvarande kabel-TV-lösning plockas bort i slutet av juli. Om vi inte vinner gehör för detta kommer vi att överväga att stämma Ownit Kabel-TV AB för avtalsbrott. I andra hand får vi undersöka möjligheterna att teckna ett kort och billigt avtal med Canal Digital Kabel-TV AB för att säkra tv-leveransen under en övergångstid. 

Canal Digital Kabel-TV erbjuder samma kanaler som Ownit levererar idag men i en annan digital standard så nuvarande digitalboxar eller CA-moduler kommer inte att fungera med Canal Digital Kabel-TV:s digitala kanaler. För de fria digitala kanalerna eller de analoga kanalerna är det dock inget skillnad.

Ni som var med på våra informationsmöten om fibernätet i höstas kanske minns att vi redan då hade vissa indikationer på att Ownit Kabel-TV var på väg bort från marknaden med tanke på Telenors uppköp av Ownit och att Ownit då skulle konkurrera med Telenors andra kabel-TV-tjänst, den från Canal Digital.

Men oavsett anledning till uppsägningen så är det vår uppfattning att Ownit ska respektera ingånget avtal. Styrelsen arbetar vidare med frågan och kommer hålla er informerade via hemsidan och e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.