Felparkerade bilar i vårt område

image_pdfimage_print

Det kommer många frågor till samfälligheten om de övergivna bilar som parkerats i vårt område. Just nu står det en utanför garage 4. Tidigare har det även stått bilar inne på gårdarna och vid garage 3.

Enligt Q-Park, som sköter vår parkeringsövervakning, är/har dessa bilar varit både oförsäkrade och belagda med körförbud. Ägaren av bilen/bilarna är inte heller skriven i vårt område.

Vi arrenderar ut marken till Q-Park för att de ska sköta parkeringsövervakningen. När Q-Park påträffar bilar som står felparkerade utfärdar de kontrollavgift. Om bilen står kvar på samma plats efter ett antal dagar gör de en ventilkontroll för att se att bilen inte flyttats. Efter det så anmäler de bilen för bortforsling hos kommunen. Det är en process som tar tid eftersom kommunen först måste åka ut och besiktiga bilen och sedan försöka få kontakt med bilägaren. Normalt får bilägaren sju dagar på sig att själva flytta bilen efter det att man underrättat ägaren. Därefter kan kommunen besluta om bortforsling, en kostnad som samfälligheten riskerar att få betala om fordonet står på vår mark. Detta kan ta upp till en månad om man inte får kontakt med ägaren.

Om fordonet står trafikfarligt eller hindrar gatuskötsel (på kommunal mark) kan kommunen flytta fordonet fortare, utan föregående uppmaning till ägaren att själva flytta fordonet.

Samfälligheten, eller Q-Park, får inte på eget initiativ flytta på bilar som parkerar fel.

Våra parkeringsregler finns här.

På Q-Parks hemsida finns mer information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.