Fiberdragning på tomtmark

image_pdfimage_print

handgravn

Slangen/rören för fiberkabeln är nergrävda på ungefär 20-30 cm djup enligt standard.

Det är viktigt att man som fastighetsägare dokumenterar var på sin tomt som fiberkabeln ligger i marken så man inte av misstag gräver sönder den om man t ex ska plantera växter, bygga altan etc i framtiden. Styrelsen har tillgång till ritningar där dragningen är markerad både på föreningens mark och på tomtmark men för säkerhets skull tycker vi det är bra om respektive tomtägare också dokumenterar var fibern är nedgrävd, framförallt på den sträcka på tomten där fiberrören är handgrävda och där det inom kort inte kommer synas några spår alls. 

Detsamma gäller naturligtvis om fiberkabeln går under terrass, altan, planering etc i fall man i framtiden ska riva och bygga nytt. Ska man sälja sitt hus så är det också en bra service till köparna att låta dom få veta var fibern är dragen in mot huset.

Ska man utföra grävarbete på sin tomt och är osäker om dragningen av fiberkabeln – kontakta styrelsen först. Föreningen ersätter inte några skador på fiberkabel på tomtmark orsakade av att man som fastighetsägare/Brf-ägare av misstag grävt sönder den. Rent allmänt sträcker sig dock föreningens ansvar fram till och med fibernoden som är placerad på insidan av huset/bostadsrätten. Hela installationen omfattas också av service och support från Teknikbyrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.