Nu är fibernätet igång!

image_pdfimage_print

huvudbild

Nu är fibernätet igång och det går bra att koppla in en router eller dator för att nyttja tre månaders gratis bredband! Det går också bra att koppla in TV-digitalboxen och köra igång Sappa TV men man måste först aktivera sitt programkort hos Sappa, information om detta finns i lådan för digitalboxen.

Inkoppling av bredband

För att komma igång med internet så läs igenom dessa manualer från Teknikbyrån:

Installationsanvisning inkoppling router etc till fibernod

Installationsanvisning bredband från Teknikbyrån

Dator eller router ska anslutas till port 1 i fibernoden. IP-adress ska tilldelas dynamiskt.

Inkoppling av TV-box

För att komma igång med Sappa TV så kontaktar du först Sappa för att aktivera programkortet. Sedan ansluter du din TV-digitalbox till fibernoden (port 3) och till din TV. Läs mer i användarmanualen för digitalTV-boxen.

Support

Vid problem eller frågor vid inkopplingen kontaktar du Teknikbyråns kundtjänst på telefon 08-510 664 00 eller via e-post på support@teknikbyran.se. Teknikbyrån har även skrivit en del svar på vanliga frågor som du kan läsa här.

Vid problem med TV-tjänsten kontaktar du Sappa Kundtjänst på telefon 0774-444 744 eller e-post hej@sappa.se.

Vad händer efter tre månader?

Då får du själv välja vilka internetleverantör du vill fortsätta med. De leverantörer du kan välja mellan finns presenterade hos Teknikbyrån. 

Lycka till!

8 kommentarer på “Nu är fibernätet igång!

 1. När stänger det gamla TV-nätet? Förhoppningsvis så länge fotbolls-VM håller på!?

  Mvh
  Eva och Bengt i 22:an

  • Hej! Det gamla nätet kommer att släckas ner när avtalet går ut, och det sker i mitten av september. Till dess hoppas vi att alla kommer igång med den nya TV-lösningen från Sappa. Med vänlig hälsning, Styrelsen

 2. Både TV och bredband funkar galant. Riktigt bra och stort tack för hur ni dragit projektet fram till mål!

 3. Tips från coachen! Om ni precis som jag inte känner för att lägga ner tusenlappar på snygga nätverksinstallationer eller inte vill/kan dra kablar själv – köp så kallade homeplugs. Dessa nätverksadaptrar sätts i befintliga eluttag och vips har man fullt dugliga uttag i valfritt rum. På så sätt får man trådat nätverk via elnätet. En homeplug måste kopplas till fiberroutern via nätverkskabel och sen placerar ni ut en annan plug i bostaden. Skillnad mellan detta och en riktig kabeldragning är att näthastigheten garanterat är mycket lägre med homeplugs men duger bra för hemmabruk. Pris för ett duopack homeplugs är några hundra och uppåt. Tänker ni som jag och vill köra IP-TV bör ni köpa med standarden AV eller AV2. Själv köpte jag Zyxel PLA5215 på Webhallen i Täby C för 699, med AV2. Har just kopplat in tv-boxen i rummet längst bort från fiberroutern och det funkar prima! Lycka till!

  • Hej,

   Är det någon som har kopplat in iptv i fler rum? Skulle vilja ha en lösning även för övervåningen.
   Teknikbyrån var här och räknade på vad det skulle kosta att dra från Iptv uttaget till övervåningen och det skulle bli väldigt dyrt samt att sladdarna inte skulle gå att ”bygga in”.

   Tack snälla på förhand.
   Hälsningar
   Cristina

   • Cristina, den lösning som jag nämnt i ett annat inlägg har fungerat över förväntan – nämligen så kallade homeplugs. Den här lösningen säljs t ex på Webhallen eller Netonnet. Se dock till att pluggarna stöder AV eller helst AV2 (stöd för audio och video). Minimala driftstörningar har vi upplevt och givetvis är ett riktigt uttag bättre men jag hade inte lust att betala ca 1000 kr per ’uttag’. Mina homeplugs kostade 700 kr, duopack, och kan alltså flyttas runt till olika eljack inom huset.

    /richard

   • Glömde nämna att givetvis måste man ha flera iptv-boxar för att kunna se tv i flera rum samtidigt såvida man inte vill flytta runt 1 Box.

 4. Hamnade här när jag googlade på teknikbyrån och IP-TV utbud.
  Verkligen snygga och proffsiga hemsidor och en mycket proffsig styrelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.