Matavfallsinsamling

image_pdfimage_print

matavfall

I Vallentuna kommun håller matavfallsinsamling på att införas områdesvis. Insamlingen är frivillig för hushållen. Då vägarna i vårt område inte är tillräckligt dimensionerade för att avfallsfordonen ska kunna köra in och hämta ert avfall vid varje fastighet har kommunen och RagnSells sedan tidigare ordnat gemensamma platser för blandat hushållsavfall, som läggs i separata kärl, vid garagen. Vid utsortering av matavfall sker också detta i separata kärl, som delas av de som ansluter sig till tjänsten. Kommunen beräknar att 15 hushåll kan dela på ett kärl för matavfall som töms varje vecka. Kärlen för matavfall finns endast i storleken 140 liter, vilket är den minsta storleken på kärl. Kommunen bedömer att på de platser som kärlen för hushållsavfall idag står uppställda finns det plats att ställa matavfallskärl.

Matavfallsinsamlingen är kostnadsfri. De hushåll som tackar ja till utsortering av matavfall får en behållare till köket samt en årsförbrukning av papperspåsar. Hushållet får dessutom en reducering av ordinarie avfallstaxa med 250 kr/år inkl. moms.

Information om detta kommer att skickas ut från kommunen till alla fastighetsägare. Bostadsrättsföreningen får särskild information. För boende inom Brf Kragstalund II är det styrelsen som avgör om matavfallet ska sorteras eller inte. Informationen kommer därför inte att skickas till de boende i föreningen utan till styrelsen. Om Brf-föreningen ansluter sig kommer de beräknade två kärlen för matavfall vid varje hämtställe att användas även för dessa hushåll. 

Om ni vill gå med, vänligen fyll i blanketten som finns längst bak i foldern och skicka in den i det bifogade svarskuvertet. Utsorteringen av matavfall kan starta tidigast i oktober i år.

Vid frågor kring detta är ni välkomna att höra av er till Vallentuna kommun, se kontaktinformation i brevet som skickas ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.