Byggstart för nya stora lekplatsen

image_pdfimage_print

storalekplatsen

Nu är det dags för byggstart av den nya stora lekplatsen. Sedan tidigare har vi bytt ut gungställningen och nu fortsätter renoveringen med att vi byter ut den stora klätterställningen med den långa rutschkanan och den mindre träställningen ”bilen” med den lilla rutschkanan. Dessa två träställningar är i såpass dåligt skick och vi kan inte längre garantera säkerheten. På skissen ovanför ser du var de olika nya lekredskapen kommer att placeras. Förutom nya lekredskap kommer vi också att bygga en ny sandlåda och ställa dit nya bord och bänkar.

Bygget startar med rivning av de gamla träställningarna i början av vecka 42. Hela arbetet beräknas ta ungefär två veckor. Vi ber alla – barn och föräldrar – att respektera avspärrningarna kring arbetsplatsen! Entreprenör är Lekplatskonsulten AB. Frågor kring arbetet med den nya lekplatsen kan besvaras av Dan Axelsson eller Thorbjörn Johansson. Kontaktuppgifter finns här på hemsidan.

toresse

Den nya klätterställningen med rutschkana heter ”Toresse”.

volta

Lekplatsen får även ett så kallat volträcke som heter ”Volta”.

clay

Det blir också två mindre gungleksaker.

jarro

En lägre rutschkana för de mindre barnen.

orbit

Höjdpunkten i lekplatsen blir kanske ”Orbit” – en kul karusell för gemensam lek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.