Fortsatta problem med Sappa TV

image_pdfimage_print

Styrelsen har fått flera rapporter på att det förekommer störningar på Sappa TV i vårt fibernät.

Det handlar bland annat om att bilden fryser och det inte går att att byta kanal. I vissa fall försvinner bilden helt.

Samfälligheten har inget avtal eller någon affärsrelation med Sappa utan det var en rekommendation från dåvarande Teknikbyrån, numera IP Only, att vi skulle använda oss av Sappa TV-tjänst i vårt fibernät. Samfälligheten har ett avtal med IP Only vad gäller drift och underhåll av själva fibernätet men vi kontrollerar eller styr inte över vilka tjänsteleverantörer som ska finnas eller vad de ska erbjuda. Vi har ett öppet nät där det finns flera olika tjänsteleverantörer som konkurrerar om kunder med olika priser och utbud.

Felanmäl

Du som har problem uppmanas att kontakta Sappa kundtjänst och göra en felanmälan. Du kan också nå kundtjänsten på e-post hej@sappa.se eller telefon. 0774 – 444 744.

Om man går in på deras sida för driftstörningar nu (2019-09-30) står det att det finns en aktuell driftstörning i Vallentuna (senast uppdaterad 2019-09-24).

Vad gör styrelsen?

Styrelsen för en dialog med IP Only. Om felet ligger hos IP Only (vilket Sappa tidigare hävdat) måste IP Only ta sitt ansvar och antingen fixa felet eller erbjuda oss en annan TV-leverantör som fungerar i IP Onlys nät.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.