Uppdatering om laddstationer

image_pdfimage_print

Styrelsen får många frågor om hur det går med installationen av laddstationer i våra garage.

Våra planer

Styrelsen har i princip redan beslutat att elanläggningen i garage 1 och garage 2 ska uppgraderas för att klara anslutning av laddstationer på några platser i dessa två garage. Anledningen till att vi fokuserar på dessa garage är att de är nyrenoverade och att de andra garagen får kompletteras på samma sätt när de renoveras de kommande åren. Vi behöver dessutom börja i en liten skala för att sedan ha möjlighet att utveckla konceptet om behovet ökar.

Laddplatserna kommer att hyras ut på ungefär samma sätt som de vanliga extra p-platserna idag. Kostnaden för laddplatsen inklusive löpande elförbrukning kommer att debiteras den som hyr platsen. För att göra installationen så effektiv som möjligt kommer laddplatserna att byggas bredvid varandra så det är troligt att det kommer bli nödvändigt att flytta runt några platser i respektive garage. Denna omflyttning kommer att göras i samråd med de som idag hyr platserna. Exakt hur många platser som kommer att byggas är inte bestämt. Det kan också vara så att någon som idag har sin plats i t ex garage 3, 4 eller 5 och som behöver ha en laddplats tillsvidare, innan det byggts laddplatser i dessa garage, får flytta sin bil till garage 1 eller 2.

Om det ska byggas laddplatser både i övre- och undre garage är inte bestämt men eftersom det är mer plats i de övre garagen kommer sannolikt platserna koncentreras dit.

På sikt är styrelsens mål att det ska finnas laddplatser i samtliga garage om behovet finns. Det är också möjligt att vi kompletterar med publika avgiftsbelagda laddningsplatser för gäster vid någon eller några garage utomhus.

Vad händer nu?

Just nu inväntar styrelsen att Naturvårdsverket återigen ska öppna upp anmälan för att söka stöd via Klimatklivet för att bygga privata laddstationer för organisationer. Den anmälan beräknas öppna under september. När den är öppen kommer styrelsen att skicka in en ansökan.

Styrelsen kommer att informera mer om detta på kommande årsstämma i november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.