Ingen installation av mätare just nu på grund av Corona-viruset

image_pdfimage_print

Till samtliga boende på Zetterlundsväg 1-138.

Med anledning av den pågående och av WHO pandemiklassade spridningen av Corona-viruset (sars-cov-2) så har Techems nordiska ledningsgrupp idag tagit beslutet att i den mån det går begränsa den verksamhet som bedrivs ute på fältet och hos våra kunder. Detta gäller fram för allt gäller arbeten inne i bebodda bostäder.

Vi går under en arbetsvecka in i 100-200 hus eller lägenheter för sådana installationsarbeten, och alla dessa personliga möten och kontaktytor innebär en potentiell risk för att vidareföra eventuell smitta till många andra på kort tid och vi kommer därför inte påbörja mätarinstallationsarbetet hos er på Zetterlundsvägen nästa vecka (vecka 12).

Vi tolkar det rådande läget som icke akut, men att det är just en kortare spridningstopp som samhället och fram för allt sjukvården kan få problem att hantera. Vårt beslut är även taget med hänsyn till de riktlinjer och krav som från och med idag är gällande i Danmark, 25km från vårt huvudkontor i Malmö.

Även om Sverige inte skulle välja att vidta lika drastiska åtgärder så ser Techem ingen anledning till att inte göra det vi kan baserat på att våra kundleveranser inte är av samhällskritisk art, och att merparten av de inställda arbetena inte får någon större negativ kortsiktig effekt än för vår egen likviditet.

Vi är stolta över att vi tillhör ett koncern som tar sitt samhällsansvar på allvar och som har ekonomisk styrka att göra det.

Till er som fått besked om att installationsarbetet skjuts på framtiden så kommer vi att återkomma med en ny installationsplanering så snart läget har stabiliserats.

Techem Sverige AB
Joakim Pålsson
Sverigechef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.