Mätarbytet sker redan i mitten av mars

image_pdfimage_print

Samfälligheten har gett företaget Techem i uppdrag att byte samtliga mätare för vatten och värme. Utbytet kommer att påbörjas under vecka 12 och beräknas ta ungefär 2-3 veckor.

Alla hushåll – både hus och lägenheter – kommer inom kort få en avisering om datum och tid för bytet i respektive hushåll. Aviseringen kommer lämnas ut personligen så vi vet att hushållet har kvitterat den. Utdelningen av avisering till lägenheter görs av Brf och till hus av samfälligheten.

Om man inte kan vara hemma under just den dagen som bytet sker så finns det en möjlighet att lämna en nyckel till samfälligheten eller till en granne.

Om man vill kan man lämna en nyckel till samfälligheten
torsdag 12 mars kl 19 i styrelselokalen, Z-väg 119.

Själva bytet beräknas ta ungefär 30 minuter.

Om hushållet inte är tillgängligt för utbyte av mätare under den tiden som aviserats och att man inte på något annat sätt ordnat tillgång till hushållet så kan föreningen komma att debitera den kostnad som uppstår för att Techem behöver göra en extra utryckning, ca 2000 kr exkl. moms.

OBSERVERA! För att bytet ska kunnas genomföras måste du säkerställa att dina mätare är lättillgängliga och golvet framför är tömt på saker. Mätare och kranar för avstängning får inte vara förbyggda.

Om Techem vid bytet av mätare upptäcker att det är något fel på ventiler/kranar för avstängning av vatten/värme kommer dessa ventiler/kranar också att bytas ut.

Om du har frågor om installationen kan du kontakta Techem. Vår kontaktperson heter Sofia Iwars och nås i första hand på via e-post på sofia.iwars@techem.se eller i andra hand på telefon 010-202 28 06.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.