Styrelsemöte den 20 feb 2012

image_pdfimage_print

Styrelsen beslöt binda om ett av lånen på fem år och fick samtidigt en ekonomisk rapport från kassören som visar ett lågt utfall jämfört med budget. Om inte vintern tar tag i oss igen så förväntar vi oss betydligt lägre snöröjningskostnader än förra året.

Större delen av mötet ägnades åt ”sopfrågan”. Efter inspektion på plats överväger Arbetsmiljöverket att besluta om ett förbud mot Ragn-Sells att hämta våra hushållssopor på det sätt som görs idag. Ragn-Sells har nu till den 29 februari på sig att svara på de villkor som Arbetsmiljöverket ställer vad gäller sophämtningen (de villkoren är kända sedan tidigare).

Om Arbetsmiljöverket fattar beslut om förbud, vilket är troligast, kommer detta att gälla fr om 2 april. Kommunen är ändå skyldiga att hämta våra sopor och måste därför erbjuda en annan lösning om den nuvarande inte tillåts.

Styrelsen har inte för avsikt att själv ta initiativ till någon ny lösning utan vill invänta kommunens förslag till lösning först. När Arbetsmiljöverket väl har fattat sitt beslut förutsätter vi att det kommuniceras både via kommunen och Ragn-Sells eftersom det är de som äger frågan och har avtal med respektive fastighetsägare. Beslutet kan överklagas av kommunen, Ragn-Sells och respektive fastighetsägare (se mer information om just ”sopfrågan” under Z-nytt).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.