Styrelsemöte den 21 mars 2012

image_pdfimage_print

Ordförandeklubba

Den framtida sophanteringen var kvällens stora fråga. Kommunen hade i en skrivelse föreslagit flera uppställningsplatser för containrar eller kärl för att ta hand om våra sopor även efter den 16 april då Arbetsmiljöverkets förbud mot Ragn-Sells att hämta våra sopor inom området träder i kraft. Styrelsen beslöt att tillfälligtvis upplåta mark vid garagen för ett antal sopkärl. Tömning av dessa kärl kommer ske två gånger per vecka och kärlen förses med särskilda lock för att förhindra lukt. Vi får se denna lösning som tillfällig tills vi bestämt hur vi vill gå vidare. Kommunen har för avsikt att informera alla berörda fastighetsägare innan påsk. Hämtningavgiften kommer att bli lägre för alla eftersom man nu inte längre hämtar soporna vid tomtgränsen.

Vidare gick styrelsen igenom ett utkast till förslag från lekplatsgruppen som går ut på att flertalet av våra lekplatser ska rustas upp och att vi ska ta hand om det mest akuta först. Även om föreningen har anslagit pengar till detta så vill vi gärna se initiativ på varje gård för att hjälpa till. Flera saker är ganska enkla att utföra om vi hjälps åt och då behöver det inte heller bli så dyrt.

I mån av tid och möjlighet kan man som medlem få hjälp av vicevärd Lasse och föreningens traktor när det t ex gäller trädgårdsarbete, tippa jord etc. Timtaxan är satt till 500 kr.

Vårens städdag går av stapeln lördagen den 28 april! Som vanligt kommer det finnas containers för trädgårdsavfall. Vid städdagen är det också tänkt att varje gård får fundera över vilka träd man eventuellt vill fälla och förankra detta hos sina grannar för att sedan styrelsen kan fatta beslut och genomföra trädfällningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.