Nya lekplatser på gård 1 och 2

image_pdfimage_print

Styrelsen beslutade vid sitt möte den 18 december 2012 att låta bygga om åtminstone två lekplatser under 2013.

De två första blir lekplatserna vid gård 1 och gård 2. Om pengarna räcker till är det sedan styrelsens avsikt att försöka bygga om ytterligare en lekplats efter dessa två.

Skiss gård 1

Den nya lekplatsen vid gård 1 kommer att utrustas med klätterställning, rutschkana, ny sandlåda samt en stor gunga. Ett nytt bord med bänkar ställs också dit.

 

Skiss gård 2

Lekplatsen vid gård 2 kommer att utrustas med ett nytt skepp samt gungar för både små och stora barn. Även här ställs ett nytt bord med bänkar.

Gamla lekställningar vid dessa lekplatser kommer att rivas och fraktas bort.

Arbetet är beställt och kommer att utföras av samma leverantör som byggde lekplatsen vid gård 5. Leverantören räknar med att arbetet kan starta en bit in på våren då marken är fri från tjäle och har torkat upp.

 

8 kommentarer på “Nya lekplatser på gård 1 och 2

 1. Upprustningen av lekparken på gård 1

  Det finns onödigt många tallar i lekparken på gård 1. Den närmast vår baksida (hus 22) släpper massor av barr i våra hängrännor. Vi föreslår att den tallen tas ned i samband med upprustningen. Parken skulle därmed bli lite ljusare och luftigare.

 2. Vi är också av samma upattning att dom både barrar och skymmer och fylelr ingen vettig funktion.

  MVH
  Anna och Lars nr 13

 3. Gård 1 – Föreslår att inte ha en sandlåda då det finns i den stora gården som kommunen sköter. Om flertalet ändå vill ha en, så kan en ny sandlådan kan vara rätt liten till storleken, då kan den gå lättare att täcka med nät eller lock avsedda för detta.
  Jag föreslår att montera lek-artiklarna på en sida och lägga – eller så – nytt gräs på den andra sidan så att det blir en lekavdelning och en fri yta. Grillplats vore trevligt.
  Nytt bord + bänk bör ställas in på vintern. Finns plats i ngt förråd?
  Trädet på hörnet vid nr 8 kan tas bort, i alla fall kortas av rejält. Det är för högt och har svarta frukter som skräpar mycket. Alla träd på gården behöver beskäras. Bra att alla nuvarande gungor, staket, kana och bakbord med sandlåda tas bort. Vill gärna att det köps in stora krukor man kan så i varje vår o placera i området.

 4. Jag tycker det är så jävla äckligt, trist och oansvarsfullt av er kattägare på gård 1 att låta era djur bajsa ner vår nya fina lekplats. Nu kan ingen leka där i alla fall !!! Kanske vad man vill?? För en gångs skull ta ansvar och agera mot er egen skit. Vore nobelt!

 5. De många lösspringande katterna på gård 1 har nu fått en jättetoalett i lekparken. Styrelsens uppmaning att plocka kattskit ur sandlådorna och förstås övrig sand i lekparken, innebär inte att man ska flytta skitarna till omgivande gräsytor.

  Som kattägare bör du vänja katten att utföra sina behov inomhus i en kattlåda, eller en låda ute invid huset. Se för övrigt styrelsens skrivelse 18 februari i år ”Utekatter i vårt område” i Z-nytts arkiv. Grannsämjan blir jävligt lidande på grund av alla oansvariga kattägare!

  Katterna tar också många småfåglar. För att göra katterna till sämre jägare bör de förses med en bjällra i halsbandet, som varnar fåglarna. En kattägare på gården har gjort det.

 6. Succé – lekplats gård 6

  Nya lekparken har blivit mycket uppskattad och har redan används flitigt av glada barn. Stort tack till alla inblandade!

  Ann 118A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.