Ny kabel-TV-leverantör 17 mars

image_pdfimage_print

ownit

Som vi berättat tidigare här på hemsidan har Ownit Kabel-TV sagt upp avtalet. Ny, tillfällig, leverantör blir Canal Digital Kabel-TV fr o m den 17 mars.

Samfälligheten har tecknat ett kort avtal med Canal Digital Kabel-TV AB för att säkerställa att vi får kabel-TV-leverans fram tills dess att det nya fibernätet är färdigbyggt och vi får Sappa TV som ny TV-leverantör.

Förändringen innebär följande:

  • Den 17 mars måste alla hushåll göra en kanalsökning på sina TV-apparater för att få in signalen från Canal Digital.
  • Alla individuella avtal med Ownit upphör, dvs hyr du programkort (PAX-TV) eller har du köpt till extra kanaler upphör dessa tjänster den 14 mars.
  • De digitalboxar och CA-moduler som idag används för Ownit Kabel-TV kommer inte att fungera med Canal Digitals tjänster.
  • Det är ungefär samma utbud på de analoga kanalerna som tidigare, men du behöver göra en ny kanalsökning för att få tillgång till dom. Följande kanaler ingår i det nya analoga utbudet: SVT1, SVT2, SVT24, SVTB, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, Kanal 10, TV4 Sport, MTV och Discovery.
  • Det kommer inte vara möjligt att teckna sig på extra digitalkanaler med Canal Digital. De fria digitalkanaler som ingår är SVT1, SVT2, Kunskapskanalen, SVTB, SVT24 och TV4.

När det nya fibernätet är färdigbyggt kommer den nya TV-tjänsten Sappa TV att aktiveras och alla hushåll kommer som vi tidigare meddelat få en Sappa digitalbox. I denna lösning kan man sedan köpa till fler digitalboxar och fler kanaler än de som ingår i basutbudet.

Styrelsen beklagar den här tillfälliga förändringen men det är inget vi har kunnat påverka utan har styrts helt av Ownits planer att avveckla sina egna kabel-TV nät till förmån för sitt dotterbolag Canal Digital.

Observera! I en tidigare version av den här informationen stod det 14 mars som felaktigt datum. Det är den 17 mars som gäller.

0 kommentarer på “Ny kabel-TV-leverantör 17 mars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.