Snart dags för vårstädning igen

image_pdfimage_print

DSCN2456

Vårens städhelg äger rum lördag och söndag 23-24 april 2016.

Respektive gård bestämmer själva när på helgen städningen ska äga rum och vem som ska göra vad. Kontakta ditt gårdsråd om du vill veta mera. Gårdsråden brukar sätta upp anslag runt gården med tider, vad som ska göras och att det bjuds på fika.

Containrar

Containrar för trädgårdsavfall kommer att finnas tillgängliga som vanligt. De står vid garage 1, 3 och 5. Inget annat än trädgårdsavfall får slängas i dessa containrar! Släng absolut inget trädgårdsavfall i komposten denna helg eftersom vi tömmer denna i containrarna.

Redskap etc

Utlåning av trädgårdsredskap, t ex krattor och skottkärror, sker utanför garage 3, på gräsmattan framför teknikhuset ”UC2”. Där finns också säckar att samla löv och annat trädgårdsavfall i. Föreningen har ett begränsat antal redskap så har ni egna är det bra! Har du tips på fler redskap som samfälligheten borde köpa in får du gärna ta upp det med vicevärden.

Ha trevlig tillsammans!

Styrelsen uppmuntrar alla boende att ta tillvara detta tillfälle att lära känna sina grannar och ha trevligt tillsammans! Föreningen ersätter kostnader för inköp av fikabröd, kaffe, saft eller korv med tillbehör. Lämna in kvitton på era inköp till kassören så får ni ersättning för era utlägg.

Träffa styrelsen

Delar av styrelsen brukar gå runt i området på städdagarna för att träffa boende och prata om aktuella frågor, t ex om kommande garagerenoveringar eller behov av att fälla träd. Ta gärna tillfället i akt och ställ dina frågor!

Här kan du läsa mer om vad vi brukar göra på våra vår- och höststädningar.

2 kommentarer på “Snart dags för vårstädning igen

 1. Hej,
  Containern för att slänga brännbart var mycket efterlängtad och uppskattades förra våren – blir det ingen sådan i år?
  Det vore bra att ha varje vår tycker jag, och modell större behövs i så fall.
  Är det förenat med en hög kostnad?
  Hälsningar
  Eva

  • Hej Eva! Vi funderade på detta i år också men landade i att vi inte tar hit en sådan container. Kostnaden är inte jättehög men det är samtidigt inte samfällighetens ansvar att ta hand om grovsopor, när Hagby-tippen ligger såpass nära. Men det utesluter inte att vi omvärderar situationen under kommande år. Det stora problemet är att containern behöver bevakas dygnet runt, senaste gången var det många föremål (ej brännbart) som bara ställdes utanför containern och som vi var tvungna att ta hand om eftersom de inte fick slängas i den. Mvh Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.