Arbetet med nya vattenledningen fortsätter

image_pdfimage_print

vattenledn

Klicka på bilden för att göra den större.

Bakgrund

De planerade bostadsområdena Bällstaberg 4, Nyborg och Kristineberg kommer att kräva att VA- kapaciteten fram till dessa områden förstärks. Roslagsvatten kommer därför att anlägga nya VA- huvudledningar mellan Stockholmsvägen och Bällstaberg 4 under perioden april 2015 – sep 2015. Ledningarna kommer att förläggas från Nyborgsvägen i Bällstaberg och väster ut mot Roslagsbanan. Ledningarna förläggs söder om befintlig gång- och cykelväg och vidare i Zetterlunds väg och i Kragstalundsvägen bort mot området norr om Gläntastigen.

Etapp 2

Träd som finns inom området för VA-schakten och arbetsvägen söder om Bällstaberg kommer att behöva avverkas. Marken och gator kommer efter genomförda arbeten att återställas så långt det är möjligt. Markavvattningen kommer inte att förändras förutom ev. temporärt under byggtiden. Näraliggande fastigheter kommer att besiktigas av Bjerkings AB innan bergsprängningsarbetena påbörjas och på några hus kommer vibrationsmätare att monteras. Besiktningar kommer att ske i etapper längs ledningssträckningen.

Arbetena kommer att pågå dagtid mellan 7.00 – 20.00 måndag till torsdag. Semesteruppehåll är planerat under v29 – v32. Arbetena på Zetterlunds väg är planerade att starta i maj 2015. Man kommer att gräva i gatan men även behöva spränga på några ställen för att hamna på rätt djup.

Roslagsvatten ber om förståelse kring att arbetena kommer att medföra vissa störningar i närmiljön under byggtiden.

Mer information

För löpande information se www.roslagsvatten.se. Du kan också kontakta Björn Olofsson, projektledare VA på Roslagsvatten AB på telefon 070-107 62 03 eller entreprenören Lindesbergs Grus & Maskin, Håkan Wiklund på telefon 070-591 05 92.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.